Wiki Jigging 2000H

Wiki Jigging 2000H

S Jigging Master štapovima i rolama prvi sam se upoznao prije nastanka Magura i naravno fasciniran ponajprije štapovima odmah sam kupio tri štapa i to jednog Power Spella 50S, jednog Evolution Titaniuma 53S i Tree King Speciala, a onda nam se svima dogodio Maguro Pro Shop i kompletni program Jigging Master multića

Napisao Mladen Marković, fotografije arhiva RNJ

No iako oduševljen štapovima upario sam ih s Dvije Shimanove Stelle 20000 i jednom Saltigom, pa zapravo nisam imao ni potrebu za multićima, jer su štapovi modeli za stacionarku. Iako sam prvi pisao i JM multićima, tvrdo sam stajao uz svoja tri kompleta. No kako to biva u međuvremenu se nakotilo još Stella i svašta nekog drugog pribora, a kad smo kod Light Jigginga, odmah sam nabavio desetak ABU Revo Toro niskoprofilnih multića od kojih su i sada tri kod mene, a ostali su poklonjeni dragim prijateljima, pa je jednog dobio i Saša Rakar, koji se tada tek pripremao za Maguro Pro Shop.

Wiki Jigging 2000H

Wiki Jigging 2000H

Sve je tako trajalo do prije par dana kada sam se napokon odlučio da uzmem jedan “ozbiljniji“ komplet za Slow Pitch Jigging. Naime ostao sam na pravdi boga bez sjajnog kompleta za Slow Pitch Jigging, ili kako kaže Saša kada sam mu se potužio – bolje ti je prijatelju  posudit ženu, nego ribički pribor – što je izgleda istina jer ako posudiš pribor izgubio si prijatelja i pribor, a ako posudiš ženu imaš nekome zahvaljivati cijeli život što te riješio vraga (joooj, samo da ovo ne pročita moja supruga, ne bi bilo dobro, al se uvijek mogu izvući na Sašu). Naime, naivno posudivši Evergreen Poseidon Slow Jerker i Shimanovu Ocea Jigger 1500, pribor koji je nabavljen teškom mukom, preko razno raznih kanala, odlučio sam spojiti jedan Palms Metal Witch 633SF s jednom jačom rolom od mojih Revo Toro 61 niskoprofilnih multića. Naravno gdje ću ići nego u Maguro Pro Shop u kojem mi se dopao jedan Poseidon Dual Drag Light Jigging 150, odlična rola za nešto iznad 200 Eura, no vraga, ove barabe iz Magura su počele – tatek pa ti moraš imati ovu rolu … ipak si ti tataostao si bez Ocea Jigger, a sad je red da uzmeš Jigging Master  – i u ruke su mi tutnuli Wiki Jigging 2000H.

Wiki Jigging 2000H

Vodilica strune

Labilnog karaktera kakav već jesam kad je u pitanju ribički pribor … i još neke druge stvari o kojima sad nikako ne bi, odmah sam pao na bezobrazni trik i nisam se ni snašao a već sam bio vlasnik opake role Wiki Jigging. Barabe znaju moju slabu točku i moram reći da sam prvi puta kupio neki multić iz Jiggin Master portfelja,  dakako za Slow Pitch tehniku ribolova. Spoj Palms Metal Witch 633SF i Wiki Jigging 2000H multića bi mogla biti kombinacija koja se može suprotstaviti  bilo kakvoj ribi i usudio bi se reći da imam ponovo jednako vrijedan komplet kao i onaj prije spomenuti. Naime Wiki Jigging 2000H ima težinu od 450 grama, kapacitet od 400 metara upredenice PE3 ili 320 metara upredenice PE4, prijenos od 5,2 : 1, a jednim okretom ručice uvlači 85 centimetara najlona. Wiki Jigging 2000H ima 8 nehrđajućih kugličnih, te dodatno još dva Anti Reverse ležaja. I uz ostale superlative kao što se materijal izrade, ono najbolje je vodilica strune koju je napravila čuvena tvrtka ALPS i uz to je i kočnica koja se može stisnuti do 50 libri kod najvećeg modela.

Na lijevoj strani je mjesto za lijevi kažiprst za stabilnost role

Na lijevoj strani je mjesto za lijevi kažiprst za stabilnost role

Trenutna dilema mi je upredenica jer je standard za Slow Pitch Jigging tehniku upredenica PE2, a na ovu ide čak PE4, no ipak sam je kupio za Slow Pitch tehniku i da ostanem u trendu „borim“ se između PE2 i PE2,5, a to moram raspraviti s ovim barabama iz Magura, iako mislim da će odluka ipak biti Varivas ili YGK Galis PE2 upleten od 8 niti. U svakom slučaju kupio sam jednu od najboljih rola za Light Jigging i uz Palms Metal Witch opet imam vrhunski komplet. Vjerojatno ste pročitali o Ocea Jigger 2001 multiću koji je kupio moj prijatelj Ervino Žudić i vjerojatno znate da će to biti natjecanje Shimano Ocea Jigger 2001 protiv Wiki Jigging 2000H multića koji potpisuje Pony Lee, konstruktor i proizvođač Jigging Master pribora i opreme. I Ervino i ja imamo isti štap Palms Metal Witch 633 SF i odlučivat će nijanse. Kako stvari stoje na brod se krca spiza i piće za tjedan dana boravka na moru bez svraćanja u luke i uskoro kreće kaznena ekspedicija – Istra protiv zubataca. Naravno, da ne bi bilo zabune, ja sam u timu Istre, a o svemu ćemo izvijestiti svekoliko ribičko pučanstvo!

INFORMACIJE

MAGURO PRO SHOP

http://www.maguro-pro-shop.com/hr/
Adresa:
Savska cesta 182, 10000, Zagreb