SUZUKI – IZBOR PROFESIONALACA

ZAŠTO ODABRATI SUZUKI?

Svi Suzuki četverotaktni motori su tehnološki napredni, kompaktni i ekonomični sa rasponom modela od laganog prenosnog DF2.5 do nagrađivane snage V6 motora DF300.Suzuki ima vanbrodski motor za svaku namjenu bilo da se radi o rekreativnoj ili komercionalnoj upotrebi. Ima mnogo značajnih razloga zašto sve više i više nautičara odabire Suzuki vanbrodske motore za pogon komercijalnih plovila. Ovo su samo neki od
razloga:

 • UŠTEDE U GORIVU
  Poboljšanja u ekonomičnosti donose veću zaradu.
 • NISKI TROŠKOVI ODRŽAVANJA
  Suzuki motori snižavaju troškove održavanja.
 • IZNADPROSJEČNA IZDRŽLJIVOST I POUZDANOST
  Ove vrline doprinose uspješnom poslovanju.
 • SNAŽNI I UČINKOVITI
  Pružaju maksimalne performanse prema vašim potrebama.
 • SUZUKI TEHNOLOGIJA
  Suzuki vanbrodski motori imaju mnogo naprednih mogućnosti.

UŠTEDE GORIVA

POKUŠAJTE USPOREDITI SA VAŠIM VANBRODSKIM MOTOROM!
NAPREDNA SUZUKI TEHNOLOGIJA ŠTEDI GORIVO.

Suzuki Lean Burn Control sustav
Potrošnja goriva je važna bez obzira plovili rekreativno ili u komercijalne svrhe. 
Suzukijeva Lean Burn tehnologija kontrole goriva predviđa potrebe za gorivom ovisno o uvjetima rada, te motor opskrbljuje optimalnom smjesom goriva i zraka. Sustav je konstruiran da štedi gorivo pri niskim i krstarećim brzinama.

O2 senzor za povratnu kontrolu kisika
Omogućava čišće, stabilnije emisije kontrolirajući omjer zraka i goriva u smjesi u svim rasponima rada motora optimizirajući opskrbu gorivom neovisno o broju okretaja.
(DF300AP/250AP, DF200AP, 200A, DF175AP/150AP, DF140A, DF115A/100A)

Sekvencijalno elektronsko ubrizgavanje goriva u više točaka
Kompjutorski kontrolirani sustav ubrizgavanja goriva nadgleda uvjete rada i dostavlja preciznu količinu goriva za odgovarajuću smjesu svakom injektoru zasebno u nizu, osiguravajući trenutno snažno ubrzanje, uglađene performanse i maksimalnu ekonomičnost za široki raspon zahtjeva nautičara.

NISKI TROŠKOVI ODRŽAVANJA

VELIKO UMIJEĆE, IZVRSNE IDEJE I KONSTRUKCIJA UZ UZIMANJE U OBZIR DETALJA KAKO BI SE POSTIGLI IZVANREDNO NISKI TROŠKOVI ODRŽAVANJA, KORISTITI ĆE PRI OBAVLJANJU POSLA.

Samopodešavajući lanac distribucije
Lanac nikada ne zahtijeva podmazivanje jer prolazi kroz uljnu kadicu i opremljen je hidrauličkim zatezačem, pa ostaje odgovarajuće podešen čitavo vrijeme. Jednostavno, učinkovito i bez potrebe održavanja.

Dva otvora za ispiranje motora
Tijekom eksploatacije, sol, pijesak i nečistoće mogu blokirati cirkulaciju vode u rashladnom sustavu i time uzrokovati oštećenja. Kako bi se spriječilo navedeno, Suzuki vanbrodski motori su opremljeni sa dva otvora za ispiranje slatkom vodom čime se mogućava jednostavno ispiranje motora. S obzirom da je jedan otvor smješten na lijevoj strani donjeg kućišta, dok je drugi smješten na prednjoj strani, uvijek ćete imati jednostavan pristup sustavima ispiranja bez obzira nalazio se motor u ili izvan vode. 
(DF300AP/250AP, DF250/225/200, DF200AP, 200A, DF175AP/150AP, DF175/150,
DF90A/80A/90A)

Kit za održavanje i servis motora
Suzuki nudi kompletan kit za održavanje motora. Svaki kit sadrži komplet originalnih dijelova potrebnih za servis motora u skladu sa tablicom periodičnog održavanja koja se nalazi u uputstvima.

IZVANREDNA IZDRŽLJIVOST I POUZDANOST

IZVANBRODSKI MOTORI SUZUKI ODABIR SU PROFESIONALACA, TE UŽIVAJU POVJERENJE DILJEM SVIJETA.
NJIHOVA POUZDANOST I PERFORMANSE UVELIKE UTJEČU NA ŽIVOTE LJUDI KOJI IH KORISTE.

MIŠLJENJE STRUČNJAKA*

Koristimo Suzuki motore od 1980.godine, a trenutno imamo 2 ribarske brodice opremljene sa 2xDF300AP i 1xDF175. Od 2015. godine koristimo DF300AP, a prije smo imali 2xDF250 koji su odradili više od 3.000 radnih sati. Dolaskom 4-taktnih motora stekli smo znatne prednosti u odnosu na 2-taktne motore. Vijek trajanja motora je tri puta duži nego kod 2-taktnih, potrošnja goriva je dvostruko niža, a 4-taktni motori su i tiši te manje onečišćuju svojim ispuhom. Prevozimo nekoliko tona kamenica na daleke udaljenosti stoga je ovakav tip motora neophodan u poslu kojim se bavimo. Motori moraju biti rentabilni, pouzdani i dugovječni te upravo zato punih 12 godina koristimo Suzuki V6 motore. Prije smo koristili i motore drugih proizvođača, ali sada je Suzuki naša marka: najpouzdanija na tržištu.
*Uzgajivači kamenica (DF300AP vlasnici) Nicolas Mureau i Mathieu Mureau iz Francuske

Dvostruki usis vode
Sustav hlađenja motora ovisi o usisu vodom kroz otvore koji se nalaze u donjem dijelu noge motora. Ugradnja dva usisa vode omogućava veći protok vode kroz donji dio motora, što omogućava bolju efikasnost hlađenja. Smještaj otvora na prednji dio kućišta noge omogućava veću opskrbu vodom, osobito pri višim brzinama. Drugi otvor je također postavljen niže što omogućava da DF300AP/250AP rade u plitkim vodama.

Suzuki antikorozivna zaštita 
Specijalno formulirana antikorozivna zaštita već se dugo koristi za nanošenje na površine legura motora te se pokazala kao učinkoviti postupak zaštite i nanosi se na sve Suzuki vanbrodske motore.

SNAŽNI I UČINKOVITI

ISPRED VAS, OTVORENO MORE: IZA VAS, SVI OSTALI. NAŠI VANBRODSKI MOTORI SU ODUVIJEK PODIZALI LJESTVICE ZA SNAGU I UČINKOVITOST I NAŠA NOVA TEHNOLOGIJA JE PONOVNO PODIGLA LJESTVICU. 

VELIKI PRIJENOSNI OMJERI (SNAŽNA PROPULZIJA)

Izmaknuta pogonska osovina
Ovakva konstrukcija pomiče blok motora naprijed preko krmenog zrcala za bolji balans, te omogućava kompaktniji profil u odnosu na konkurenciju. (DF70A i iznad) 

Dvostupanjska redukcija
Doprinosi okretnom momentu potrebnom za zakretanje propelera velikog dijametra bez dodavanja neželjenog tereta i težine motoru. Rezultat je brže ubrzanje i veća maksimalna brzina. (od DF70A naviše) 

Sustav promijenjivog vremena otvaranja ventila (VVT) 
Koristeći napredni Suzukijev sustav promijenjivog vremena otvaranja usisnih ventila optimizirajući rad bregaste osovine, Suzukijevi inženjeri su dobili veći okretni moment na nižim i srednjim okretajima, čime su optimizirali izlaznu snagu motora kroz čitav raspon okretaja. Sustav kontrolira hidrualični pritisak iz uljne pumpe, a proces se odvija automatski. Sve što vi trebate učiniti je uživati u snazi i performansama.
(DF300AP/250AP, DF250, DF200AP, DF200A, DF175AP/150AP, DF175)

Velika energija rotacije
DF60AV je varijanta DF60A sa većim potiskom koja ima Suzukijev sustav velike energije rotacije. Ovi motori su opremljeni donjim dijelom motora baziranom na modelu DF140A, posebno konstruiranim sa velikim prijenosnim omjerom od 2,42:1 koji može zakrenuti veće 14-inčne propelere. Ovakva konstrukcija omogućava mnogo precizniju kontrolu prilikom manevriranja kod niskih brzina, bolja početna ubrzanja i mnogo snage za
pokretanje i manevriranje teških plovila.

SUZUKI TEHNOLOGIJA

VANBRODSKI MOTORI SUZUKI SU TEHNOLOŠKI NAJNAPREDNIJI MOTORI ŠTO POTVRĐUJU NAGRADE ZA TEHNOLOGIJU I DIZAJN, TE PRUŽAJU SVOJSTVA I PREDNOSTI KOJA OMOGUĆAVAJU PLOVIDBE S VIŠE UŽIVANJA.

Elektronsko ubrizgavanje koje radi bez akumulatora
Prednosti:

 1. Brzo i jednostavno startanje! (bez čoka, startanje jednom radnjom)
 2. Ekonomičnost i čišći ispuh !
 3. Visoke performanse na koje se možete pouzdati u gotovo svim uvjetima !

Izuzetno kompaktan i lagan sustav ubrizgavanja goriva konstruiran je za ugradnju bez dodavanja nepotrebnog tereta i težine. Još više, funkcionira bez akumulatora i omogućava brzo startanje, uglađeniji rad i brža ubrzanja u svim uvjetima.
(DF30A, DF25A, DF20A/15A/9.9B).

Suzuki precizan sustav daljinskog upravljanja
Naš sofisticirani drive-by- wire sustav eliminira trenje i otpore prisutne kod mehaničkog upravljanja putem sajli. Time se omogućava uglađena i precizna kontrola sa čvrstim, trenutnim odazivom na pomake poluge, osobito pri niskim okretajima i prilikom manevriranja. Sustav može biti konfiguriran kao jednostruka, dvostruka, trostruka ili četverostruka instalacija. Kombiniran sa Lean Burn Control sustavom, doprinosi boljoj
ekonomičnosti kroz široki raspon okretaja.
(DF300AP, DF250AP, DF200AP, DF175AP, DF150AP).

Suzuki selektivni odabir smjera vrtnje
Ovaj revolucionarni dizajn integrira zupčanike za standardnu i kontra vrtnju u istom kućištu anulirajući potrebu za kupovinom motora sa kontra-rotacijom. Ovi motori mogu raditi u standardnom modu rotacije u smjeru kazaljke sata, ili u smjeru suprotnom od kazaljke sata ugradnjom posebnog selektora vrtnje te ugradnjom kontra-rotirajućeg propelera.
*Posebni konektor i propeler moraju se kupiti zasebno za promjenu rotacije.
(DF300AP/250AP, DF200AP/175AP/150AP)