Saver 750 Walk Around

Prvi puta u moru s moćnih 300 konja!

Saverova perjanica među dnevnim gliserima, 750 Walk Around postavlja nova mjerila što se tiče udobnosti, komfora i maritimnih osobina. Ovaj luksuzni gliser svako glisiranje pretvara u nezaboravno iskustvo.

Saver 750 Walk Around

Novi Saverov walkaround gliser zaplovio je Jadranom. Radi se o novom modelu koji je po prvi puta predstavljen na sajmu u Dusseldorfu 2016. godine te je vrlo brzo od predstavljanja naišao na veliki interes i kod nas. Komforni dnevni krstaš pruža vrhunski doživljaj glisiranja i udobnosti svim putnicima. Gliser je zamišljen s idejom da svih 8 osoba putuje komforno i nesmetano se kreće od pramca do krme. Upravo široki prolazi pored kabine i skiperskog sjedala omogućavaju nesmetan prolazak putnika. Sedam i pol metarski Saver na pramcu nudi veliko pramčano sunčalište gdje se istovremeno mogu sunčati do četiri osobe. Sunčalište se nalazi na visokoj sun-deck razini pa da bi se spustilo u kokpit potrebno je spustiti se niže za tri stepenice. Velika konzola s ulazom u kabinu postavljena je središnje, a prolazi pored su dovoljno široki. Unutar kabine smješten je dvostruki ležaj stoga dio putnika može i pridrijemati. Tu se nalazi i odvojeni toaletni prostor koji se brine za potpuni komfor. Na ulazu u kabinu s lijeve strane smješten je višefunkcionalni ormarić.

Skipersko sjedalo preklapanjem prednjeg dijela sjedeće površine postaje bolster, pa skiper u svakom trenutku ima odličnu preglednost na sve strane. Unutar kućišta skiperske klupe smješten je frižider, a podizanjem sjedećeg dijela skiperske klupe dolazimo do sudopera sa slavinom. Tu se može postaviti i malo kuhalo. U krmi se nalazi velika klupa U oblika koja je zamišljena kao prostor za dnevni boravak. Postavljanjem stola u sredini postaje i mjesto za objed. Spuštanjem  stola i postavljanjem dodatnog jastuka krmena klupa postaje veliko sunčalište. Tako sa dva velika sunčališta Saver 750 WA postaje idealan gliser za ljetna uživanja.

Dojmovi s mora

Na krmi testiranog Savera 750 WA nalazi se snažni Suzuki DF300A. Tehnološki najnapredniji V6 vanbrodski motor današnjice radi vrlo mirno i uglađeno kako i priliči šestcilindrašu. Budući da Saver 750 WA sa punim spremnikom goriva i vode te sa motorom dostiže težinu i do 2500 kilograma jasno je  da motor nema laku zadaću. Prilikom testiranja na gliseru je bilo čak 6 osoba. Naša mjerenja kažu slijedeće. Pri 4.000 okretaja glisiramo sa 20 čvorova uz potrošnju od 32 litre na sat ili 1,62 litre po milji što je odličan rezultat za tako teško plovilo. Pri 4.500 okretaja plovi se sa 24 čvora brzine uz potrošnju od 42 litre na sat ili još uvijek vrlo dobrih 1,76 litara po milji. Na skiperu je izbor kojom putnom brzinom će se glisirati. Najviše smo postigli 34 čvora pri 6.300 okretaja u minuti. Trup 750-ice je odlično konstruiran te valove prolazi vrlo meko i sigurno. Gliserom se plovi kao luksuznom limuzinom, komforno i gospodski. Trup ima visoke bočne stranice kako kapljice mora niti kod plovidbe nemirnim morem ne bi ulazile u kokpit.

Tehničke karakteristike:

 • Dužina: 7,75/7,50 m;
 • Širina 2,55 m
 • Težina bez motora 1.500 kg;
 • Nosivost 8 osoba;
 • Kategorija ”C” certifikat CE;
 • Izvanbrodski motor do 2×175 KS,

Suzuki DF300A tehničke karakteristike

 • 4 takta, V6, DOHC, 24 ventila, EFI (elektronsko ubrizgavanje goriva),

tehničke posebnosti: VVT-varijabilno upravljanje ventilima omogućava veću snagu na višim okretajima, Lean Burn sustav rada sa osiromašenom smjesom goriva štedi 15% goriva u odnosu na konkurenciju, Offset driveshaft (izmaknuta pogonska osovina) smanjuje opterećenje na krmeno zrcalo, Two stage gear reduction (dvostupanjska redukcija prijenosa) omogućava veće prijenosne omjere u mjenjaču čime se ostvaruje veća potisak, Selektivna rotacija omogućava da jedan motor bude ili lijevo ili desni okretni, Precision Control elektronske komande, Samozatezajući lanac distribucije

 • Zapremina: 4028 ccm
 • Snaga: 220,7 kw/300 KS
 • Alternator/punjenje: 12V/54A
 • Težina: 290 kg

Saver 750 WA- cijena standardne izvedbe sa Suzuki DF300APX   41.357 eur + PDV

Saver 750 Walk Around

Pod Jelšun 6

51000 Rijeka

www.motonavis.hr

e-mail: motonavis@motonavis.hr

051-213-955