Ribolov

MORSKI RIBOLOV

Gran Canaria – atlantski lagano lagano

Gran Canaria – atlantski lagano lagano

Atlantski ocean, njegova prostranstva i dubine ponudili su nam neka nova iskustva u kojima smo se uglavnom snalazili i izlazili kao pobjednici, ali i ponudili nam iskustva u kojima smo osjetili nemoć koja čak graniči i sa depresijom. Željeli smo kapitalne glave, imali ukupno šest velikih i ozbiljnih riba na štapu, ali sa našom opremom(…)

Lagane igrice Hvarskog kuhara

Lagane igrice Hvarskog kuhara

Četrdesetogodišnji hvarski kuhar Toni Mustra, veliki je obožavatelj mora, zaljubljenik u lagane tehnike, slow pitch i light jigging i sve svoje slobodno vrijeme nesebično poklanja moru i ribolovu. Takvim pristupom i ribolovnim laganim tehnikama okupiran je već četiri godine tako da apsolutno vlada svojim ribolovnim zonama (akvatoriji Hvara, Brača, Visa) i često nas počasti lijepim(…)

Carevi s obale

Carevi s obale

Ribolovci i prijatelji, Marijan Dadić i Vlaho Lazibat svoju ljubav prema moru i ribolovu podijelili su sa nama i počastili nas lijepim ulovima “cara od riba” sa obale te u kratkom osvrtu dali nam još sočnih detalja.  Nije slučajnost jer nakon upisanog prvog zubatca uslijedio je i ulov drugog. Bravo dečki, tako se to radi!(…)

Kapitalci su mu suđeni

Kapitalci su mu suđeni

Prvi ovogodišnji ribolov zbog ekstremne zime i bure prolongiran je više puta, iz vikenda u vikend, vremenski uvjeti nisu bili ni približno sigurni, minusi su ledili sve pa tako i more, a na nama je bilo samo da čekamo sa pogledom u nebo i Aladina. Naravno, iza oluje uvijek izađe sunce.

SLATKOVODNI RIBOLOV

Treće i četvrto kolo kajak lige

Treće i četvrto kolo kajak lige

Kajaci, Petnja, Slavonci, štuke, basevi i novi slatki lagano, lagano. Treće i četvrto kolo Kayak lige okupilo je elitu ovog sporta na jezeru Petnja i u posebnom ambijentu petnjanske akumulacije omogućilo dva prekrasna dana u kojima se uz natjecanje uživalo u slavonskom gostoprimstvu ekipe iz ŠRD Petnja, koji sebe zovu „Sinovi petnje“ uz puno smijeha,(…)

Kupa – spinning u ultralight oazi

Kupa – spinning u ultralight oazi

Ljeto i niski vodostaji idealno je razdoblje za prošetati brzacima sa light opremom i poigrati se malim varalicama i malim ribama. Ljetne žege odmah manje peku, a zabava je skoro pa garantirana