POREČ 2016. OFFSHORE WORLD CHALLENGE

Klub 4 Tuna iz Pule organizira od 7 do 10 rujna 2016. godine u Poreču drugo natjecanje u Big Game ribolovu. Prošlogodišnji natjecanje u Poreču je bila priredba koje se ne bi posramili ni organizatori kakvog svjetskog prvenstva, što pred organizatore postavlja još veću metu, a poznavajući ekipu koja je i prošle godine sjajno odradila natjecanje, zasigurno će to biti Big Game za pamćenje

Napisao i snimio Mladen Marković

file-page1

Prošlogodišnji Big Game u Poreču bio je pun pogodak, iako su mnogi mislili da u tom dijelu Jadrana nema velikih tuna, što je bila teška zabluda u što su se mogli uvjeriti svi skeptici. Velike tune, atraktivne borbe, sjajna sama organizacija natjecanja i popratni događaji samo su Big Game priredbi dali svjetski štih, što pred organizatore stavlja nove izazove. Veliki broj natjecatelja, a ove godine se očekuje dvostruko više talijanskih ekipa, a i ekipa s juga Jadrana, samo je potvrdio da je natjecanje u Poreču stalo na visoko mjesto na ljestvici sličnih natjecanja. Sada već brojim dane do same priredbe koja će se održati od 7 do 10 rujna ove godine. Organizatori odrađuju zadnje priprema i vjeri+ujemo da će ponoviti sjajnu priredbu od prošle godine. Svi zainteresirani bi trebali požuriti s prijavama, jer po svemu sudeći ovogodišnje Big Game natjecanje moglo bi biti rekordno po natjecateljskim brodovima. Organizatori su se potrudili da sama popratna događanja budu još atraktivnija pa tako kao veliku novost možemo najaviti i izložbu Simrad i Lowrance elektronike i ostalog asortimana iz portfelja zagrebačke tvrtke Meridian Projekt, a neće nedostajati i drugih iznenađenja kao što je Tunalicious Street Food Festival, gdje će se moći probati razno razni specijaliteti kao od tune, tako i ostalih delicija. Za zabavu je zadužen naš proslavljeni pjevač Toni Cetinski, a za natjecatelje je organiziran i After Party u Palazzu. Osim toga posjetitelji će moći uživati i u dodatnim manifestacijama kao što je ona u organizaciji LAGUR-a “Istarski švoj”.

POREČ 2016 OWC

Zadovoljstvo nam je najaviti završnu aktivnost i prezentaciju rezultata malog pilot projekta „More od malih nogu“, promociju ribarstvenog područja, ribara i njihovih proizvoda te predstavljanje ribarske tradicije područja LAGUR-a “Istarski švoj”. Predstavljanje rezultata malog pilot projekta „More od malih nogu“ održati će se u Poreču, u petak 9. rujna 2016. u prostorima Pučkog otvorenog učilišta, Narodni trg 1, s početkom u 10:30 sati. Nastavak programa održati će se na porečkoj rivi 09. i 10. rujna od 12:00 – 24:00 sati na kojoj će biti upriličen Festival ribarstva. Pilot projekt „More od malih nogu“ financiran je u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014 – 2020. mjera III.1. „Pripremna potpora“,  a usmjeren je na poticanje konzumacije svježe lokalne ribe i drugih morskih organizama u obrazovnim institucijama (jaslice, vrtići i osnovne škole) s ciljem promicanja poželjnih prehrambenih navika od najranije dobi. U okviru provedbe projekta „More od malih nogu“ dosada su održani okrugli stolovi s relevantnim dionicima iz sektora ribarstva, obrazovanja i zdravstva na kojima su definirane potrebe, mogućnosti i izazovi te usuglašeni daljnji koraci za uvođenje ribe i drugih morskih organizama na jelovnike obrazovnih ustanova s područja LAGUR-a “Istarski švoj”, a u tijeku su pripreme za radionice na kojima će kuharsko osoblje unaprijediti svoja znanja i vještine u kvalitetnoj pripremi spomenutih namirnica. Jedan od rezultata radionica biti će kreirani jelovnici primjereni različitim dobnim skupinama, a u sklopu događaja za sve lokalne akcijske grupe u ribarstvu predviđena je radionica koja će se baviti temom izrade lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu.

POREČ 2016 OWC

file-page2