PESCARE SHOW MEĐUNARODNA IZLOŽBA POSVEĆENA NAUTICI I SPORTSKOM RIBOLOVU OSTVARILA NOVI RAST

Priredba u organizaciji Italian Exhibition Group Spa zabilježila više od 15.000 posjetitelja, 14.5% više nego lani, pa se potvrdilo da je širenje sajma, koji je prvi put obuhvatio i halu 7, bio valja izbor

Vicenza, 27 veljače 2017.

PESCARE SHOW

Kompanije, profesionalci i entuzijasti koji posjećuju PESCARE SHOW, međunarodni sajam sportskog ribolova i nautike, prerasli su u veliku zajednicu: ove godine u tri dana trajanja tu je priredbu posjetio više od 15.000 zainteresiranih, odnosno 14,5% više nego prošle godine: prostor sajamskog centra u Vicenzi – Vicenza Trade Fair Centre – privukao je kupce iz 14 zemalja, od Japana, Portugala, Francuske i Njemačke do Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Švedske, Nizozemske, Austrije, Rusije, Španjolske, Slovenije, Mađarske i Kube. 

Zahvaljujući dobroj organizaciji asocijacije  Italian Exhibition Group Spa, u prvom samostalnom izdanju – ranijih godina ovaj se sajam priređivao zajedno s manifestacijom posvećenom lovu – nastupilo je 209 izlagača (povećanje za 16%), i to na punih 9.000 četvornih metara izložbenog prostora (25% više nego ranijih godina).

Tako se dobitnom pokazalo proširenje i uređenje dvorana, uključujući i Halu 7, kao i ranije korištele hale 1, 2 i 6, u kojima se našlo mjesta za izlaganje i prodaju raznovrsne opreme, te praktične demonstracije, obuku i promociju događaja.

PESCARE SHOW time je osnažio svoju ulogu referentne točke u djelatnosti koja se tiče 1.650.000 sportsko-rekreacijskih ribolovaca, većinom u dobi od 25 do 54 godine, kao i više od 150 kompanija koje drže 1.481 specijalizirano mjesto s godišnjim prometom od (procijenjenih) 420 milijuna eura.

CorradoFacco, izvršni direktor Italian Exhibition Group Spa prigodno je izjavio: „Sajam koji je prije samo dvije godine spadao u početne projekte, postao je snažna nezaobilazna poslovna platforma za ljude u djelatnosti, kupce i ljubitelje sportskog ribolova. Uključujući se u lanac koji ujedinjuje proizvodnju, tehnološki razvoj, dizajn i promociju ribolova kao dijela načina života, ovaj sajam pokazao je sposobnost daljnjeg razvoja, a uspjeh ovogodišnjeg izdanja imamo zahvaliti i učešću udruga u branši, sportskih saveza i škola ribolova, što nas ohrabruje da uložimo u razvoj priredbe ususret izdanju PESCARE SHOW 2018.

PESCARE SHOW

 

Ove godine format priredbe bio je usredotočen na aktivno uključenje ribolovaca-entuzijasta, koji su imali svoj prostor za demonstracije (u Hali 7), i to s najvećim europskim pokretnim akvarijem, Acquademo, kapaciteta 22.400 l. Jedan od osobito popularnih događaja bio je i Tashinari Namiki Show, nastup slavnoga japanskog ribolovca, koji je – kao demonstrator nekoliko velikih industrija – nastupio također ma golemom Acquademu. 

Sajam je bio prilika za testiranje nove opreme i ribolovnih tehnika, kao i susret s međunarodno slavnim imenima, specijalistima za razne discipline, od varaličarenja i lova mušicom do natjecateljskog ribolova šara i morskih vrsta, te ribolov plaže i pučinsku panulu.

Hala 6 bila je cijela posvećena mušičarenju: pod imenom Fly Fishing World ondje su se okupili ponajbolji svjetski proizvođači specijalizirane opreme, kao i umjetnici u izradi mušica, koji su također prikazali svoje proizvode, uz poduku i natjecanje – koje su na Instagramu pratile 83.000 gledatelja!

U nautičkom dijelu, PESCARE SHOW po četvrti je put omogućio nastup proizvođača sjajnih plovila, motora i brodske opreme namijenjene adaptiranju brodica u prave ribolovne fregate.