O nama

Godinama vodeći hrvatski ribolovni mjesečnik RIBOLOV NA JADRANU počeo je izlaziti 2005. godine, kao licencno izdanje talijanske revije Pesca in Mare, poznate ribolovcima na cijelom Sredozemlju. Nije trebalo dugo da se RIBOLOV NA JADRANU osamostali, odbaci ime svoga početnog principala, a i nadmaši ga kvalitetom članaka i fotografija, kao i tematskom raznovrsnošću i pristupom suvremenom ribolovu na moru.
Sada, premda jednako posvećeni ribolovu i sve što se zbiva oko te sportsko-rekreacijske discipline, idemo korak dalje: RIBOLOV NA JADRANU napušta tiskano, papirnato, izdanje i prelazi na internetsko, on-line, uz jednako raskošan tematski spektar, te s još boljim foto-ilustracijama – i to peterojezično: na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i ruskom jeziku. Tri su razloga tom iskoraku: slijedimo svjetski trend internetske publicistike – držimo najviše standarde u izboru i obradi tema (naša konkurencija, koja to zapravo nije, upravo otkriva teme kojima smo se mi bavili prije 3-4 godine) – približavamo naš Jadran, kao vrhunsko mediteransko ribolovno odredište, našim kolegama iz cijele Europe. Naime, pustimo mi priče o smanjenju ribljega fonda u Jadranskomu moru: i po broju ulovljenih kapitalnih primjeraka tune, gofa, zubaca, palamide, lampuge… kao i po njihovoj veličini, hrvatski Jadran iz godine u godinu potvrđuje se kao svjetski relevantna destinacija (ribo)lovaca na trofeje!
Dakako, i dalje ćemo objavljivati besprijekorno pripremljene članke o svemu što zanima naše čitatelje, od prikaza ribolovne opreme i pribora do putopisnih reportaža, izvještaja s velikih natjecanja, testova brodova, motora, automobila, fotografske opreme… pa do napisa o ribolovnoj odjeći, obući, gastro-avanturama. Jer – nema tajne! – želimo i u novoj medijskoj verziji zadržati vodeću poziciju uspostavljenu novinarsko-snimateljskom izvrsnošću, odnosno zadržati dosadašnje i steći novo čitateljstvo u zemljama iz kojih nam prispijeva većina ljetnih turista, ali i sve više sudionika ribolovnih pustolovina na našem Jadranu!

Lagano Lagano j.d.o.o.
Ulica grada Vukovara 224, Zagreb
OIB: 024679554772

CEO – Glavni izvršni urednik
Igor Virag

Dobro došli na Jadran – dobro došli na internetske stranice RIBOLOVA NA JADRANU.

banner1