Maguro – Ultimate Fishing Store

Kada se otvarala prva prodavaonica Maguro u Zagrebu moja prognoza je bila da će prostor biti uskoro premali, i to se dogodilo! Kada su se preselili u veći prostor, opet je moja prognoza bila da će sve skupa biti premalo za onoliku robu koja se tu nalazila, i to se opet ponovilo. Kada me Saša Rakar, vlasnik Magura, nazvao i pitao što mislim ako sve skupa preseli u prostor bivšeg restorana Tarpoon moja prva reakcija je bila – čovječe ludo! Tek će onda sva roba doći na vidjelo! I da sada mogu potvrditi! Od samog pogleda na asortiman čovjeku se čini kao da je u ribičkom nebu, Ali Babinoj pećini za ribiče ili usred ribičkog ludila! Ili kad bolje razmislim sve to skupa zajedno!

Napisao i snimio Mladen Marković

Maguro – Ultimate Fishing Store

Kao netko tko je imao tri prodavaonice i veleprodaju ribolovnog pribora prije nego sam otišao u ribičke časopise, znao sam teoriju da je svaka ribička prodavaonica premala za ono što nudi jer je preglednost ono što ribiču omogućuje da sve na miru pretraži. Kao novinar prošao sam dosta prestižnih ribičkih prodavaonica u Europi i svijetu, te ribičkih sajmova i bez lažne skromnosti mogu reći svoj objektivan sud, bez da ikoga uvrijedim. Ali jedno je sigurno – Ultimate Fishing Shop u Zagrebu je i Fishing Hawen, i Ali Babina pećina, a isto tak i Fisherman madness.  Da, zaista mislim tako jer lutajući po razno raznim prodavaonicama od Italije, Njemačke, Austrije, Irske, pa ako hoćete i Cabo San Lucasa, ribičke meke za sve ribiče, gdje ničega ne fali kada je u pitanju morski ribolov, moram priznati da toliko vrhunskih brandova na jednom mjestu nisam nikada vidio. Bio sam fasciniran u nekim talijanskim prodavaonicama, sviđala mi se njemačka preciznost kod izbora u nekim njemačkim prodavaonicama, raskošni izbor robe u Irskom Cavanu , a pogotovo sam bio očaran dvjema prodavaonicama u Cabo San Lucasu, gdje je bilo izloženo sve ono što mi u Hrvatskoj nismo ni imali, a gotovo sam siguran da mnogi današnji biggejmaši nikad prije nisu ni čuli za te brandove do pojave Magura. I sada se vraćam na Ultimate Fishing Store! Sva ona roba koja je bila pomalo „sakrivena“ sada je konačno – na izvolte – i to je ono što neku prodavaonicu razlikuje od druge, pa ako hoćete novi prostor Magura u Zagrebčanki je velika razlika od starog prostora koji je bio samo par stotina metara dalje. Zašto? Pa jednostavno, tražeći Slow Jigove u starom prostoru uvijek mi je nešto promaknulo, a sada me ti isti Jigovi „napadaju“ s jednog mjesta, Ili bolje rečeno sada imam pregled na  Slow Jigovima, svih poznatih brandova, boja i gramaža, a meni kao zagriženom Slow Jigeru to je najvažnije jer onda se lagano odlučujem za kupnju. Jednako je sa štapovima, jer su sada posloženi po brandovima i ako hoćete recimo moju omiljenu marku štapova Jigging Master, svi su na jednom mjestu, a svi znamo kako je birati štap! To je precizan odabir i tu treba biti čista uma, bar kad sam ja u pitanju, a vjerujem da tako razmišljaju i kolege po štapu. Isto je tako ako birate Black Hole štapove, koje usput rečeno također obožavam, svi su na jednom mjestu i vama preostaje sami gušt biranja i isprobavanja. Jednako je tako kod svake komponente ribičkog pribora i opreme i to je ono što oduševljava. Na svoje u novoj Ultimate Fishing Store prodavaonici doći će i podvodnjaci koji imaju svoj cijeli Dive-In korner, s cjelokupnom ponudom. Dakako da jedan ribički centar ovog kalibra nudi i vrhunsku brodsku elektroniku, a to je u ovom slučaju Lowrence, po mnogima najisplativija elektronika za ribiče.

Još nešto treba spomenuti kada je Ultimate Fishing Store! Tu se nalaze samo vrhunski brandovi i tu nemojte tražiti ribičku konfekciju, jer ovo je, kako samo ime kaže, Ultimate ribička oprema i točka! I to je ono što me kao nekoga tko prati ribolov oduševljava. Da se razumijemo, danas u Hrvatskoj postoji mnogo prodavaonica i sve imaju ponešto što recimo interesira nas ribiče, ali tu će se naći i mnogo onoga što objektivno ne zaslužuje da se uopće nađe u jednoj ribičkoj prodavaonici. Naime i Shimano radi jeftine role, ali vjerujte te nećete naći u Ultimate Fishing Store jer je njihova filozofija jednostavno – samo ono najbolje od pojedinih brandova. O samim brandovima ne treba trošiti riječi! Naime samo da pobrojim sve ono što je u ovoj prodavaonici izloženo trebalo bi mi i vremena i pažljivog pretraživanja i popisivanja, i vjerojatno bi opet dosta toga preskočio i zato je jedino pravo da se sami uvjerite u ovu van serijsku ponudu, a ja vam prepuštam neke fotografije koje sam snimio dok se još Ultimate Fishing Store punio.