DS 7 CROSSBACK – Novi SUV marke DS

Karizmatičan, snažan i senzualan, DS 7 CROSSBACK već na prvi pogled otkriva svoje elegantne suprotnosti i svoju osobnost

Okomito postavljen i prestižan prednji kraj modela DS 7 CROSSBACK s prednjom maskom DS WINGS izražava svu plemenitost, performanse i karizmu automobila. Šesterokutna prednja maska uokviruje novi dizajn rešetke dijamantnog izgleda s logotipom marke DS u središtu. Dvije reljefno istaknute središnje linije čine os aluminijskog poklopca motora te ističu pločicu s natpisom DS. Oštri bridovi prednjih i stražnjih blatobrana oblikuju bok vozila i naglašavaju mišićave oblike tog SUV-a. Straga se nalaze izrazito konturirana vrata prtljažnika.

Prepoznatljiv među svima, danju i noću, sprijeda i straga.

Od osnivanja marke DS oblikovanje svjetlosnog potpisa u samom je srcu njezina stila. Cizelirani poput komada nakita, moduli LED prednjih svjetala, naziva DS ACTIVE LED VISION, pri otvaranju automobila DS 7 CROSSBACK zasvijetle purpurnom svjetlošću te se okreću za 180°. I stražnja svjetla pridonose snazi i originalnosti svjetlosnog potpisa modela DS 7 CROSSBACK. Temeljena na tehnologiji 3D Full LED, izvedena su u trodimenzionalnom motivu ljusaka, koji nadahnuće crpi izravno iz avangardnog stila posljednjeg konceptnog automobila marke DS E-Tense.

Dva velika zaslona, intuitivno sučelje

Izraz „avangarda” svoj puni smisao dobiva u unutrašnjosti zahvaljujući dvama zaslonima od 12’’, što je jedinstvena ponuda u tom segmentu. Prvi zaslon visoke razlučivosti nameće se kao inovacija u konkurenciji SUV-ova, pojednostavnjuje navigaciju, služi za upravljanje multimedijskim sučeljem, cijelom ponudom tehnologija DS CONNECT i opcijom Mirror Screen. Drugi zaslon može se personalizirati te je povezan s digitalnom instrumentnom pločom.

 

Pet inspiracija za unutrašnjost po želji

Suvremena i sa stilom, unutrašnjost modela DS 7 CROSSBACK održava znanja i vještine stručnjaka timova marke DS. Vjerna filozofiji stila marke DS, unutrašnjost nas vodi u pet različitih svjetova. Pet Inspiracija odgovaraju ukusima i željama svakog tko želi pokazati svoj temperament. Slaveći Pariz, kolijevku marke DS, Inspiracije DS nose ime Bastille, Rivoli, Faubourg i Opéra, ne zaboravljajući Inspiraciju PERFORMANCE Line u duhu modela Gran Turismo iz istoimene linije, koju je Marka nedavno lansirala.

Elegancija plemenitih materijala

U skladu sa zanatskom tradicijom, svaki detalj i svaki materijal (puno drvo, Alcantara®, zrnata koža i koža napa) upotrijebljen za te Inspiracije pomno je odabran, obrađen i ugrađen u vozilo. Ti materijali raspoređeni su na velikim površinama, ugodnima i toplima: na armaturnoj ploči i oblogama vrata te konzolama i sjedalima, kako bi putnici i vozač bili obavijeni potpunim ozračjem.

Usmjerenost na detalje kao pravilo ponašanja

DS 7 CROSSBACK također njeguje značajke koje je marka DS uvela u svojim posljednjim ostvarenjima. Kao diskretno prisutni znaci osobnosti, presvlake sjedala od kože napa, koje izgledom podsjećaju na remen ručnog sata, upotpunjene su šavovima točkastog boda kao i instrumentna ploča te obloge vrata. Prekidači na kromiranoj središnjoj konzoli reljefno su urešeni motivom „Clous de Paris”.

Pokretno vrijeme

Na ovome modelu SUV visoke tehnologije i bogate tradicije, marka DS nastavlja suradnju s B.R.M Chronographes kreacijom ekskluzivnog pokretnog sata, naziva B.R.M R180. Veličanstveno smješten na instrumentnoj ploči, sat izlazi iz svog kućišta okrećući se oko vlastite osi u trenutku kad se DS 7 CROSSBACK pokrene.

 

Učinkovit hibrid E-Tense: 300 KS, četiri pogonska kotača i 60* km načina rada bez emisija

Svaki model marke DS odsad će biti dostupan u učinkovitoj hibridnoj ili električnoj izvedbi. A nazvat ćemo ih E-Tense”, izjavio je Eric Apode na Pariškom salonu automobila 2016. Ambicija postaje stvarnost s punjivim hibridnim benzinskim motorom od 300 KS, četiri pogonska kotača, koji će s modelom DS 7 CROSSBACK biti dostupan od proljeća 2019. Klijentu su stoga na raspolaganju iznimna vozna svojstva na otvorenoj cesti i u gradu te besprijekorna samostalnost: model SUV može prijeći do 60* km u načinu rada bez emisija, uz iznimnu prostranost unutar vozila i istaknuti obujam prtljažnika.

Šest motora dinamičnog temperamenta

Uz hibrid E-Tense, model DS 7 CROSSBACK nudit će pet izvedbi moćnih i učinkovitih motora s unutarnjim izgaranjem (Euro 6.2) i izdašnim okretnim momentom te će predstaviti novi automatski mjenjač posljednje generacije s osam stupnjeva prijenosa (EAT8):

  • tri benzinska motora (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, ili PureTech 130 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa)
  • i dva dizelska motora BlueHDi (BlueHDi 130 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, zatim EAT8 ili BlueHDi 180 S&S EAT8)

DS 7 CROSSBACK, dizajniran i osmišljen u Parizu (Francuska), a proizveden u tvornicama u Mulhouseu i Shenzhenu (Kina). Novi simbol marke DS AUTOMOBILES, DS 7 CROSSBACK oplemenjen je ujedno profinjenim i snažnim karakterom te karizmatičnim dizajnom. Tehnološke inovacije i avangardna osmišljenost dovode ga do nove, dosad neviđene razine učinkovitosti, udobnosti i bezbrižnosti. Automobil prožet francuskim umijećem življenja. Njegova urarski precizna završna obrada do najsitnijih detalja utjelovljuje izvrsnost znanja i vještina marke DS.

Duljina : 4,57m

Visina : 1,62m

Širina : 1,89m

Prtljažnik : 555 L