Borika Fasten oprema za čamce

Svejedno imate li plastični čamac, gumenjak ili kayak, a ribiči ste po srcu i duši, treba vam držač za štapove, držač za čaše, držač za vesla, držač za sidro, držač za … ma trebaju vam držači ko’ ozeblom sunce. Na ovogodišnjem sajmu nautike u Zagrebu bit će predstavljena oprema Ukrajinskog proizvođača Borika Fasten, koja je poharala svoji inovativnim proizvodima cijelu Europu i šire

Napisao Mladen Marković, fotografije Adriatik Marine

Borika Fasten

Nova tvrtka Adriatik Marine iz Zagreba je novost, no iza novog imena kriju se stari lisci, samo sada pod novom tvrtkom. Jedno od iznenađenja koje pripremaju su i proizvodi Ukrajinske tvrtke Borika,koja je pod komercijalnim imenom BFasten dobro poznata Europskoj ribičkoj populaciji. Naime iza ovog imena krije se nevjerojatan broj pametnih rješenja za ono što stvara glavobolju iole educiranom ribiču. Kao što rekoh u uvodniku, svejedno imate li plastičnu pasaru, gumenjak ili jedno od trenutno hitova kod ribiča – kayak, Borika ima rješenje za sve.

Borika Fasten

Uvijek su u ribolovu problemi kod manjih plovila držači za štapove. Naime trebate držač koji će vam štap držati pod određenim kutom, no uska banda na pasari ili još gore na gumenjaku, a da ne spomenem kayak, ne dozvoljava da stavite klasične uložnice kao na veliki brod. I onda najjednostavnije pustimo štap na bandu plovila i znamo što se može dogoditi, lomovi ili ne daj bože da riba jednostavno izvuče štap zajedno s mamcem, jer vi imate drugog u ruci, što se dogodilo jednom našem prijatelju, koji se borio s jednom ribom dok je drugi štap neoprezno stavio na bandu svoje pasare i kada je riba zagrizla samo je nemoćno vidio kako skupocjeni štap i rola nestaju u plavoj dubini. Još je gore na gumenjacima, jer iz nekog razloga proizvođači ne mare za nas ribiče, iako se gumica u zadnje vrijeme pokazala kao vrlo vrijedno plovilo, naravno sa svojim ograničenjem, jer ne treba zaboraviti da su udice oštre a Hypalon ipak ne može protiv jedne Decoy udice, dobro je poznata stvar.

Borika Fasten

Doduše, na zadnjem, zapravo, prvom big game ribolovu u Sloveniji golub je svojim repom probušio gumenjak poznatog slovenskog bigejmaša Bojana Cestara, koji se jedva vratio s probušenom polovicom tube. No, gumenjak je ipak jedno od plovila s kojim se i te kako može na ribolov i onda kada s drugim plovilima baš i nije pametno izlaziti na more, pogotovo kada se radi o modernim načinima ribolova. No, proizvođači gumenjaka, još ne akceptiraju nas ribiče, no zato je tu tvrtka Borika Fasten, koja u ponudi ima jednostavan postupak za lijepljenje podloge na koje idu razni držači od sidra, vesla, elektronike …. zapravo svega što olakšava ribolov. Zapravo od gumenjaka koji nema ništa za ribolov može se napraviti Ultimative Fight plovilo za ribolov.

Borika Fasten

Danas jedno od najatraktivnijih plovila za ribolov ja kayak, koji je kod nas u povojima, dok je širom svijeta jedno od najpopularnijih plovila za koje radi posebna elektronika, motori, jedra i razna druga oprema kao što su dodatni stabilizatori koji kayak pretvaraju u trimaran. Količina opreme za kayak koju nudi Borika Fasten je upravo fantastična i nema kraja nekim nadogradnjama koje ne možete napraviti, kao uostalom i za gumenjak,  stakloplastični ili  aluminijski čamac. No jednako tako nosači štapova ove vrste se mogu staviti na veliki brod za lov bulentinom, što ćemo svakako napraviti na jednom od brodova s kojih lovimo. Dio asortimana će biti izložen na sajmu u Zagrebu a za više informacija upitajte u tvrtki Adriatik Marine.

Borika Fasten

INFORMACIJE

  • Trnjanska cesta 61A
    10000 Zagreb
    Tel: +385 1410 7565
    Fax: +385 1 410 7569